divendres, 21 d’abril del 2017

les proves PAU


Les PAU (Proves d'Accés a la Universitat) són unes proves, idèntiques per a tots els i les estudiants de Catalunya, que pretenen valorar la teva maduresa acadèmica, els teus coneixements i les teves competències adquirides en el Batxillerat amb la finalitat que et matriculis a qualsevol dels estudis universitaris de grau.
La nota d'admissió s'obté sumant la nota d'accés (la nota obtinguda conta un 40%, que fa mitja amb la nota de Batxillerat, un 60%) i les dues millors qualificacions de les matèries superades, puntuades segons cada centre otorgui a aquestes matèries.
Et pots presentar fins a quatre vegades en aquestes proves, en cas de que no aprovis; si les aproves pots repetir-les tants cops com vulguis per tal de millorar la nota.

A través dels centres de secundària s'informa de tots els detalls sobre  les proves (llocs, aula, horari, tràmits...). A la UAB, els dies de les proves, a les entrades de les facultats hi haurà les llistes de distribució dels alumnes per aules.

Alguns canvis en la prova d'accés a la universitat (PAU) anunciats per la Generalitat han molestat l'alumnat preuniversitari.
Encara que l'estructura de les PAU es manté, sí és cert que hi ha una sèrie de variacions pel que fa als exàmens d'anys anteriors.
La selectivitat seguirà estructurada en dues parts:
  • Fase general: és obligatòria per a tots els alumnes, està formada per cinc exàmens i la mitjana de totes aquestes matèries sumarà una nota màxima de 10 punts.
  • Fase específica: és voluntària, per apujar nota, i els alumnes poden seleccionar, entre 20 matèries, fins a tres assignatures per examinar-se.

No obstant això, els canvis a les PAU 2017 són els següents:

Elecció de matèries troncals. El primer canvi és, precisament, a la matèria troncal: fins a l'any passat, els alumnes podien escollir entre una vintena d'assignatures per examinar-se. No obstant això, aquest any, la secretària d'Universitats va limitar l'oferta a quatre matèries, una pròpia de cada modalitat de batxillerat.
Els alumnes consideren que es poden veure perjudicats en limitar la selecció de matèries troncals de les quals examinar-se en aquesta part general.

Universitats va llançar una circular als instituts per explicar una modificació en les ponderacions que, beneficia els alumnes.

Ponderacions. Universitats ha explicat als centres un canvi tècnic a l'hora de ponderar les assignatures en la fase específica i en la general. L'assignatura pròpia de la modalitat de batxillerat que els alumnes hauran de triar per examinar-se en la fase general, també explicarà per pujar nota en la fase específica. L'única exigència perquè aquesta assignatura ponderi també en la fase específica és que la nota d'aquesta matèria en la fase general sigui superior a 5.
Així, encara que la part específica és voluntària, aquest any tots els alumnes que treguin més d'un 5 en l'assignatura pròpia de la modalitat seleccionada en la fase general tindran una nota addicional també en la part específica que els permetrà pujar nota.

Doble correcció en català. A causa dels canvis ortogràfics executats fa uns mesos per l'Institut de Estudios Catalanes (IEC), Universitats va avançar que les pautes de correcció de l'examen de català  donaran per vàlid tant l'ús de la norma antiga com el de la nova. A més, l'examen de català serà sotmès a una doble correcció per donar totes les garanties a l'alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada