divendres, 20 de gener del 2017

Tètanus i la Diftèria


Com cada any i coincidint amb el curs escolar 2016-17, l'1 de març, el Departament de Salut administrarà les vacunes als alumnes de 2n d'ESO a l'institut segons el calendari de vacunacions vigent a Catalunya.
La vacunació és la millor opció per a la prevenció i el control de les malalties incloses en el calendari de vacunacions, i la millor alternativa tant per a la salut individual com de la comunitat, a més de ser un dret dels ciutadans.
L'objectiu de la vacunació a l'escola és facilitar l'accés a la vacunació i continuar amb el calendari de vacunacions que s'inicia a la infància.
Segons el calendari de vacunacions sistemàtiques, la vacuna que s'administra a segon d'ESO és la següent:
- La vacuna contra el tètanus i la diftèria (Td), que s'administra en una única dosi.
En general, la vacuna és ben tolerada, malgrat que pot causar molèsties locals o malestar general (febre, desmais o mal de cap). Pràcticament mai produeix efectes adversos més greus.
-Tètanus: causa una tensió dolorosa dels músculs, generalment en tots o el cos. Pot produir el "bloqueig" de la mandíbula de manera que la persona no pot obrir la boca ni empassar. El tètanus produeix la mort en 1 de cada 10 persones infectades després de rebre la millor atenció mèdica.
-Diftèria: pot produir una membrana gruixuda a la part posterior de la gola que pot ocasionar problemes per respirar, paràlisi, insuficiència cardíaca i fins i tot la mort.
Joel Benito

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada