divendres, 23 de març del 2018

Entrevistem a Federico Caudet, director de l'Institut.

Bon dia, Fede, moltes gràcies per aquesta entrevista.




Cóm es va decidir que tu fossis el director?

És un procés de selecció, primer hi ha un seguit de candidats, després cadascun explica al claustre i al consell escolar el que vol fer. Finalment, entre tots es decideix el candidat seleccionat.

En què consisteix el teu treball?

Tècnicament el director és la persona que porta la qüestió pedagògica del centre. En realitat, és la persona responsable tant del personal docent com del personal administratiu i de la resta de personal, així com dels alumnes, per tant ha de tenir cura de tots els aspectes del centre.

En definitiva, el director representa l'institut.


Estàs a gust en aquest lloc?

Sí, m'agrada, porto ja més de mig curs i per ara tot va bé.

És molta responsabilitat?

Sí, degut a la quantitat de tasques diferentes i qüestions que van sorgint, és un carrec que implica molta responsabilitat.

Què és el més difícil de ser director?

Com he dit, és una feina amb molta responsabilitat i tasques diferentes i, per tant, ocupa molt de temps, i aconseguir compaginar i organitzar aquesta distribució del temps és molt complicat, però d'altra banda també es tracta d'una tasca molt interesant.

Quants anys fa que treballes al Menéndez y Pelayo?

Molts anys, des del 1985 al 2018, trenta-vuit anys en total.

Cóm és la teva relació amb els altres professors del centre?

La veritat és que la relación és molt cordial, tant amb els professors, com amb els alumnes, i també ho és amb els pares.

Cóm escolliu els professors del centre?

Primer de tot fan un examen on es puntuen els coneixements que té el professor de la matèria. Després en fan un d'esenyament, en el qual han d'argumentar els seu projecte pedagògic devant els professors examinadors.
A més, quan són aquí, els professors de cada departament s'han de posar d'acord amb el seu cap sobre la manera d'explicar la matèria i d'avaluar els exàmens.

¿Quins són els futurs projectes?

Acabar l'aula amfiteatre (entre rialles). També hem acabat el pavimentat del pati. I volem buscar un espai on es pugui compartir activitats especials.
D'altra banda, tenim l'objectiu de desenvolupar nous projectes educatius i de provar maneres diferents d'explicar les matèries.


Berta Luque, Ada Collado, Ángeles Chávez, Alejandra Garrido, 4t d'Eso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada