dijous, 15 de juny del 2017

ENTREVISTA A MARTA SERDÀ, INFERMERA DEL CENTRE

Resultat d'imatges de Marta Serdà
El programa salut i escola a l'IES Menéndez ens l'explica la infermera Marta Serdà , en una entrevista que li fem. A ella la podem trobar tots els dijous de 11:15 a 12:45, on es poden fer consultes obertes.

Ja fa uns anys que una infermera del CAP Adrià (centre d'Atenció Primària de referència de l'àrea a la qual pertanyem) es desplaça setmanalment per realitzar la consulta oberta dins el Programa Salut i Escola, al nostre institut.

Fa uns dies vam parlar amb la Marta Serdà , la infermera que es desplaça a l'IES Menéndez setmanalment per fer la consulta i ens va explicar una mica els seus inicis i en què consisteix.
 El Programa Salut i Escola es va implantar fa uns anys a alguns centres escolars de Catalunya, amb l'objectiu de potenciar la coordinació dels centres docents, els serveis educatius i els serveis sanitaris a l'alumnat de 3r i 4rt d'ESO. Consisteix en un espai setmanal habilitat per a la consulta sobre temes de salut i on nosaltres podem accedir espontàniament i lliure per consultar aquelles qüestions que ens preocupen relacionades amb la salut. La  tasca principal de la Marta en relació al Programa Salut i Escola es basa en la promoció de la salut a l'adolescència, una etapa de canvis de l'edat infantil a l'edat adulta, i on es construeixen els estils de vida, els valors i les actituds que seran molt importants per la salut actual i futura de tots nosaltres .
De cara al curs vinent el Programa també es dirigirà a alumnes de 1er i 2on d' ESO, aspecte que valorem molt positivament ja que el nivell de satisfacció amb l'experiència després d'aquests anys ha estat alt.
 La temàtica més consultada ha estat sobre salut alimentària , sexualitat i afectivitat, salut social i entorn, salut mental...
Recordeu que la consulta és confidencial i podeu trobar a la Marta tots els dijous de 11.15 a 12:45h per parlar amb ella de qualsevol tema relacionat amb la salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada