divendres, 5 de maig del 2017

ENTREVISTA A FEDERICO CAUDET

1.Quants anys portes treballant al Menéndez y Pelayo?
Porto treballant al Menéndez y Pelayo des de 1985 i abans vaig treballar 6 anys a altres instituts.

2.Per què vas voler fer INEFC?
La decisió de fer INEFC va ser entre l'atzar i volguda, a mi m'agradava. Vaig començar a fer INEFC a Madrid el 1975, que era l' únic lloc per fer aquesta carrera, ja que al principi no era molt coneguda i no tenia gaire prestigi.

3.Què t'agrada més de la teva professió?
El que m'agrada és que relaciona el món de l'activitat física i el de l'ensenyament.


4.Per què t'agradaria ser director del institut?

Perquè després d' estar tan de temps aquí ja he participat en altres càrrecs com a coordinador aquest any, cap d'estudis. No m'agrada tant el fet de dirigir, sinó que m'agrada més tenir l'oportunitat de ser director, ja que és una manera de treballar per tot l'institut.


5.Explica'ns breument el programa que presentes per la candidatura per a ser director?

Continuar les coses que estem fent bé, i sobretot mantenir el clima de convivència entre professors, alumnes i famílies.Tampoc fer canvis radicals.



6.Quina seria la primera cosa que canviaries/milloraries de l'institut?
M'agradaria millorar les classes, les relacions entre les persones, innovar en l'educació (per projecte, progressar i provar noves coses…) perquè els profesors sempre volen innovar.També m'agradaria que hi hagués més espais verds al voltant de l'institut.




7.Quin espai penses que és el més desaprofitat de l'institut?

L'espai que és molt bonic, però està molt desaprofitat és el 5è pis. Presenta moltes dificultats d'estratègia, de control... Una cosa bona és l'edifici que tenim; és agradable, és gran, és ample, està molt il·luminat, però tenim l'inconvenient de la Via Augusta, que és molt sorollosa. Estaria bé plantar més arbres al pati, però el problema és que no hi ha terra per plantar-los.



8.Digues quins creus que són els punts forts del institut?

Un dels punts forts més importants és el clima de convivència entre professors i alumnes, personal que treballa (personal de la neteja, secretaria, informàtics, conserges…) 780 alumnes, 65 professors, 20 persones de personal no docent; per això hem de tenir un bon clima per treballar a gust i fer lo millor per l 'institut.



9.Seguiràs fent classe si ets director?
Per normativa seguiria fent classes Peró serien reduïdes perquè el director ha de tenir molt temps per gestionar el seu càrrec.

10.Creus que hi ha una bona relació entre els alumnes i professors?
Sí que hi ha una bona relació.

11.Creus que hi ha una bona relació entre els companys de feina?
Sí que hi ha bona relació però sempre passen coses perquè cadascú vol intentar fer lo millor per l' institut.
Albert Forés i Nacho Xancó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada