divendres, 26 de maig del 2017

EL PAS DE L'ESO AL BATXILLERAT


Hi ha molts alumnes de 4t d'ESO que no tenen clar quin Batxillerat cursar, o si fer Cicles Formatius. Per això el centre va proposar als alumnes de 1r de batxillerat venir a les aules de 4t d'ESO per parlar sobre aquesta decisió i els canvis que comporta. Van venir dues alumnes, una del científic i una altra del social. Alhora també, les persones que sabien que volien fer un curs de Cicles Formatius, van anar a la biblioteca per fer la mateixa activitat.

Vam parlar sobre els horaris, que són els mateixos que aquest any, les assignatures i les dificultats que podíem tenir, perquè el nivell d'exigència és superior al de l'ESO i per tant, s'ha de treballar més per assolir els objectius.

Hi ha unes assignatures troncals que són iguals per tot els batxillerats i hi ha una modalitat obligatòria per a cadascun. Per exemple, si tries el batxillerat científic tens com a assignatura obligatòria tens les matemàtiques científiques i al social tens matemàtiques aplicades a les ciències socials. Desprès s'ha d'escollir entre un grup d'assignatures que poden variar depenent del batxillerat, però no és necessari escollir-les totes del propi batxillerat.

Respecte a les dificultats, vam parlar de què a 4t la majoria de gent es confia i que sobretot al científic al primer trimestre suspenen bastant. També que a literatura es llegeix molt i, que si no t'agrada la lectura, no es recomanable escollir-la. Un altre cas d'assignatures difícils depenent dels gustos i aptituds de cadascú són les matemàtiques científiques i la física, ja que se'ls ha de dedicar més hores.

També vam comentar el funcionament de Batxibac i de quines assignatures hauríem de fer en Francès i quines no.

 Rosa Ceano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada