divendres, 12 de maig del 2017

SANT JORDI

Sant Jordi una festa per a tots els públics que aquí al Menendez y Pelayo celebrem cada any.

La tradició és la següent: al noi se'l regala un llibre i a la noia una rosa, però al centre no som sexistes i regalem de tot a tots.



PER QUÈ ES REGALA UNA ROSA I UN LLIBRE EL DIA DE SANT JORDI?



ROSA: La rosa s'expandeix, quan Sant Jordi va derrotar al drac que tenia presonera a la princesa filla del rei i la reina. Acte seguit de la sang del drac va aparèixer una rosa, que Sant Jordi va regalar a la princesa.


LLIBRE: Ja de bon començament, la festa va contribuir a donar un impuls fort a la producció editorial catalana i encara avui conserva aquesta essència. I ha estat tan gran la transcendència de la diada catalana que el 1995 la conferència general de la UNESCO va declarar el 23 d'abril Dia Mundial del Llibre i del Dret d'Autor.

Al Menéndez y Pelayo realtizem les diferents activitats següents:

A la sala d'actes: Des de les 11:45 comencem un espectacle d'alumnes de segon ESO fins a segon de Batxillerat. Tots els alumnes poden sortir a fer les seves actuacions durant l'hora i mitja que s'està allà. El que compte és el valor de sortir i demostrar als altres que nos és cap vergonya.                                                              
A la biblioteca:  
Hem assistit a l'event de la biblioteca i va ser també emocionant per la raó de ser-hi un contacontes, amb el seguiment desprès del lliurament de premis. Entre els alumnes de 1r ESO, tot i ser el primer any al centre, es va notar una bona relació que va crear un bon ambient a l'acte. El premi, tant a primer com a la resta de cursos, és un llibre i un val amb un valor de 20 euros.

Al pati:
També hi ha programades unes activitats esportives per la gent que no vulgui participar a l'entrega de premis literaris. Es pot jugar a futbol, bàsquet, ping pong.

Com a cloenda es van fer diverses activitats al pati, les més destacades i sorprenents van ser els castellers i el ball de sardanes, el qual va ser protagonitzat per alumnes i professors. Va ser una festa molt animada i tothom va gaudir de la diada de Sant Jordi.

I tu a qui li vas regalar una rosa o un llibre?


Yunus Beltran, Gerard Comas, Jan Llurba, Erik Lozano, Arnau Roura i Aina Sanz


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada