divendres, 12 de maig del 2017

Taller de Primers Auxilis

Dimarts 2 de maig, a la tutoria dels grups de 4rt d'ESO vam fer un taller de 11:45 a 13:45 en el que ens van ensenyar com socórrer algú en un cas d'emergència.
Ens van ensenyar a fer la maniobra de Heimlich que s'utilitza en cas que una persona tingui una obstrucció en la via aèria. La tècnica consisteix en tancar la ma en forma de puny amb el dit polze a sobre d'ella i posicionar el puny a la boca de l'estomac, col·locar l'altre mà a sobre del puny i aplicar una pressió de forma intensa però breu.
Ens van explicar com actuar en cas de parada cardíaca; primer haviem de comprovar si la víctima respirava, col.locant la nostra galta a les seves vies respiratories i mirar si l'abdomen del pacient puja i baixa; en cas negatiu es procedia a fer un moviment perquè l'afectat  no es tragués la llengua; aquesta operació consisteix en posar una mà al front i l'altre al mentó i seguidament vam aplicar força simultàniament a les dos parts i vam fer un masatje cardíac RCP bàsic.
Aquesta actuació serveix per reanimar a algú que estigui inconcient estimulant els seus batecs; per realitzar-lo hem de colocar una mà de manera que el palmell estigui a l'esternó, després col.loquem l'altre mà sobre la que tenim recolzada encreuant els dits de la de dalt i presionem fort de forma constant a ritme de Stayin' Alive,  fins que vinguin els cossos d'emergències (hi ha la possibilitat de que trenquis una costella al afectat fent la maniobra).



Vam utilitzar maniquís per realitzar una pràctica de RCP i per practicar Heimlich ens vam posar per parelles.


Jan Muntaner, Àlex Raventos i Arnau Domenjo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada