divendres, 12 de maig del 2017

TRASTORNS ALIMENTARIS

RESUM DEL TALLER:

El passat dia 18 d'abril tots els quarts d'ESO vam tenir una xerrada sobre trastorns alimentaris.

L'esdeveniment es va dur a terme en un ambient poc participatiu al principi, però la situació va canviar una estona després. La gent poc a poc es va atrevir a parlar i va començar a col·laborar en l'activitat. No ens agrada escoltar aquestes xerrades perquè són com petits tabús que ens mouen dia a dia.





L'oradora ens va comentar les activitats que es feien en aquests casos i ens va deixar impressionats, perquè ens parlava de noies (totalment anònimes) que havien passat per allò i com procedien en les seves circunstàncies.


TIPUS DE TRASTORNS ALIMENTARIS:

·ANORÈXIA: És la disminució de la sensació de gana. Si bé el terme en publicacions no científiques sovint s'utilitza indistintament amb el d'anorèxia nerviosa, hi ha causes diferents per una disminució de la gana, algunes de les quals poden no tenir importància, d'altres poden provenir d'una patologia greu.  

·BULÍMIA: La bulímia nerviosa, o simplement bulímia, és un trastorn de comportament alimentari d'origen nerviós en el qual la persona no té cap control en el que menja i sent una forta culpabilitat a causa d'això. Es caracteritza, com el trastorn per afartament, per episodis en què la persona menja sense control, però a la bulímia la persona després se sent tant culpable que vol "compensar" provocant-se el vòmit o abusant de laxants i diürètics.  

·VIGORÈXIA:  És un trastorn mental caracteritzat per una obsessió per tenir un cos musculós, que després afegeix una percepció alterada de la figura corporal, de manera que la persona que el pateix mai no es veu prou musculosa sinó prima. Aquesta deformació de la percepció pròpia també es dóna a l'anorèxia, a la qual l'afectat el que busca és estar prim.


Yunus Beltran, Jan Llurba, Erik Lozano, Arnau Roura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada